Chianti Classico Greve

Buonasera 


Chianti Classico - Toscana

En lille familiedrevet vingård, beliggende i hjertet af Chianti. Området hvor en Chianti vin er allerbedst, og derfor må bruge navnet Chianti Classico og logo’et “den sorte hane”.

Buonasera har 80 ha. hvoraf de 8 ha. er vinmarker, resten er skov fyldt med vildsvin. Områdets strenge vinregler fra 1716 gør, at der ikke må fældes skov og plantes vin.

Vingården ejes af Barbara Schwenniger, og hun driver den sammen med hendes søn Christian. De har en kendt ønolog til at hjælpe dem i vinkælderen.

Barbara er fra Seefeld i Tirol, og har siden barns ben drømt om at blive vinbonde, en drøm der blev realiseret, da en Italiensk Rockmusiker faldt for den utrolig smukke og powerfulde Tiroler pige. Der blev købt en vingård i Toscana, som Barbara har drevet med sjæl, hjerte, og stor flid lige siden.

Vinene fra Buonasera er vine på et meget godt niveau, og forholdet mellem pris og vin er helt i top. Når Barbara og Christian sælger vine til restauranter gør de det, til de restauranter der har en sommelier ansat, en der virkelig kan smage, hvor stor kvalitet der er i deres vine.



Rødvin

63 + 64 - Simplicissimus - Sangiovese IGT

En bordvin af 100 % Sangiovese fra unge druer. Vinen er enkelt lavet i ståltanke, og også enkel at drikke. Det er en frugtig vin uden at være den helt store smagsintense oplevelse. Fåes kun i bag-in-box, i 3 og 5 liter.

Den er velegnet til pasta, pizza, lette kødretter og retter krydret med rosmarin.

Alkohol 13 %, bedst ved 18-20’C, holdbar et halvt år fra modtagelse.



58 - Chianti Classico DOCG

En rigtig fin Chianti Classico, en vin hvor pris/kvalitet forholdet er helt i top. Den har en fin, frugtagtig smag, med en duft af hindbær og blåbær. Den er lidt skarp i taninerne, så lad den få lidt luft. Hvis den får lov til at stå 1-3 år vil den blive en smule mere rund.

God til pasta med let krydret kødsovs, og middagsretter og retter med rosmarin o.lign.

Alkohol 13 %, serveres bedst ved 19-21’ C, holdbar 10 år.



59 - Chianti Classico Riserva DOCG

En rigtig god Riserva. Kraftig, fyldig, tør og harmonisk vin, med duft af brombær, kaffe, og ristede mandler. Lagret i Barriqe, i 15 HL eg, på flaske, i alt 20 mdr. før frigivelse. Den kan drikkes nu, bliver mere rund efter et par år. Det er en god Riserva til prisen.

God til rødt kød, og retter med Toscanske krydderier.

Alkohol 13,5 %, serveres bedst ved 19-20’ C, holdbar 10-12 år



60 - Intesa IGT

En 100 % Sangiovese vin, lagret 24 mdr. og ikke i barriqe. Det er en IGT vin, lavet næsten som Riserva’en (nr. 59), uden at skulle overholde alle de krav, og afgifter der er i forbindelse med en Chianti Classico Riserva. Dvs. producenten har mere “frihed” til at lave en mere personlig vin, et godt alternativ til nr. 59.

Alkohol 13,5%, serveres bedst ved 19-2o’ C, holdbar 10-12 år.



61 – Madalena IGT - Super Tuscan.

En Merlot vin, der udelukkende laves de år hvor de bedste Merlot druer gør det allerbedst. Navnet er efter datteren som er en ung lovende Italiensk opera sangerinde. En fyldig rund vin med duft af blåbær, ribs, kakao, lakrids, vanilie, tobak, ristede mandler, og med en lang og vedholdende smag.

Velegnet til oksekød, gril, vildt, og lagret ost.

Alkohol 13,5 %, serveres bedst ved 19-20’ C, 10-15 år.



 62 - Casa Eri IGT - Super Tuscan.

Sangiovese og Merlot; en vin der udelukkende laves de år hvor de bedste Sangiovese og Merlot druer gør det allerbedst. En tør vin med en lang og vedholdende smag, og duft af vanilje, ristede mandler, en herlig vin.

Fantastisk til en 5 cm tyk T-bone steak på grillen, og til alt andet rødt kød, vildt, og kraftige oste.

Alkohol 13,5 %, serveres bedst ved 19-20’ C, holdbar 10-15 år.