Hvidvine

Hvidvin 

Nedenfor har du et overblik over samtlige vores hvidvine.

OBS! Vinene er ikke i nr. orden, de er sorteret efter hvilke områder som de kommer fra.   



87 – Langhe Favorita DOC -“Servaj” (Deltetto)

Favorita er en indfødt drue, som giver en rigtig dejlig friskhed i munden. Den har aromatiske dufte af orangeblomster, citrus, og eksotiske frugter.

Perfekt som aperitif på terrassen, til snacks, og skalddyr.

Alkohol 11-12 %, serveres bedst ved 8- 9’ C, holdbar 2 år.


88 – Roero Arneis DOCG - “Daivej” (Deltetto)

Arneis druen er en lokal drue fra Piemonte, der gør sig rigtig godt her og allerbedst i Roero. De fleste Barolo producenter, lejer marker i Roero og får deres Arneis produceret her. Det er en fyldig hvidvin med afbalanceret syre, en vin med stor personlighed og karakter. Den har en duft af æbler, eksotiske frugter, morbær, og med en fyldig, frisk og elegant smag.

Velegnet til fisk, antipasti, og kyllingeretter.

Alkohol 13 %, serveres bedst ved 10’ C, holdbar 3 år


45 – Suasi vino di Bianco  (Deltetto)

En bordvin som er en blanding af de tre lokale hvidvinsdruer. En let og enkel vin med en aroma af eksotiske frugter.

Til forret, fisk, og som aperitif.

Alkohol 11-12 %, serveres bedst ved 8- 9’ C, holdbar 3 år.


46 - MoscatoD’Asti DOCG   (Deltetto)

En frisk, let sødlig og blød vin, uden ret meget alkohol. Den har en aroma af fersken, og rosenblade, og en herlig frisk duft.

Perfekt til dessert, især tærte og tørret pasta.

Alkohol 5-5,5 %, serveres bedst ved 8- 9’ C, holdbar 2 år.

75 - Peperum Goldmuskateller (Fliederhof)

Skænk denne kølige vin op i glasset og duft, så fornemmer I hvad i har i vente. En muskatvin lavet tør som en normal hvidvin, en vintype der første gang blev fremstillet af munkene i Gries ved Bolzano for mange mange år siden. Den er faktisk en af de ældste druetyper i verden, en klassiker fra området. Det er en aromatisk og kraftig hvidvin, med en let skøn sødme af muskat og pærer.

Velegnet som aperitif, til kage, og til fiskeretter med muslinger, og fremragende til østers.

Alkohol 14 %, serveres kold bedst ved 6-10’ C, holdbar 2 år.

80- Moscato D’Asti DOCG (Livia Fontana) 

En frisk letsødlig vin uden ret meget alkohol, med en herlig frisk duft af muskat, pærer, og fersken og en let citrus sødme smag. Det er en herlig oplevelse, en vin som er yderst populær blandt det yngre publikum.

Perfekt som aperitif, på terrassen, til tærte, nøddekage, og til en hyggelig aften.

Alkohol 5-6 %, serveres bedst ved 8- 10’ C, holdbar 2 år.

10 - Pinot Blanc / Weisburgunder DOC (Rottensteiner)

En af de druesorter der har enorm anderkendelse i Italien, specielt når den kommer fra dette område. En mild vin med en fin og behagelig aroma af citrus og æbler, med en frisk, livlig, og frugtagtig smag, med afbalanceret syre. En herlig mild vin man aldrig går fejl af.

Velegnet som aperitif, til varm eller kold forret,kogt fisk, og ikke for kraftig krydret svinekød.

Alkohol 13,7 % - S: 5,8 g/l - RS: 2,3 g/l., serveres bedst ved 10-12’ C, holdbar 2-3 år



11 - Müller Thurgau DOC  (Rottensteiner)

Er fra markerne ved Burgruinen Runkelstein i 700 hm. En vin i tæt familie med Riesling. Den har en elegant og let smag og duft af hyldeblomst og krydret muskat, som giver den tørre vin sødlige toner, og en frisk aroma fra de 700 hm.

Velegnet som aperitif, til forret, fisk, og let krydret lyst kød, super til Wienerschitsel.

Alkohol 13,1 % - S: 6,6 g/l - RS: 1,7 g/l ., serveres bedst ved 10-12’ C, holdbar 2-3 år.



14 - Chardonnay DOC  (Rottensteiner)

En fyldig og rund vin med en fin let kraftig buket, og frisk smag og duft af frugt som bla. Pærer. En dejlig chardonnay til de lidt kraftige lyse retter. En af verdens mest kendte hvidvinsdruer, de kendteste Chardonnay vine er nok Chablis, og Champagne. Prøv denne som vokser i 600 hm.

Velegnet til fisk, lidt kraftigere forretter, lyst kød, og kylling.

Alkohol 14 % - S: 5,9 g/l - RS: 1,3 g/l ., serveres bedst ved 11-13’ C, holdbar 3 år.



69 - Goldmuskateller DOC  (Rottensteiner)

En druesort fra Romertiden. En sød drue der er forarbejdet som en tør vin, for at opnå den fremragende aroma der er fra en muskat drue, og samtidig have en tør ikke for sød vin.

Velegnet som aperitif, til smagsintense fisk, og rigtig god til skaldyr, fx. østers.

Alkohol 13,2 % - S: 5,9 g/l - RS: 7,0 g/l, serveres bedst ved 10-12’ C, holdbar 1-2 år.



12 - Pinot Grigio DOC  (Rottensteiner)

Frisk, sprød, og syrefattig mineralsk vin med en let fyldig smag. Den har toner af vanilje og banan og en dejlig aroma og en smule sødme, en meget populær vin verden over.

Velegnet til forretter, fjerkræ, retter med lyst kød fx. hamburgerryg, dog ikke alt for krydrede retter.

Alkohol 13,5 % - S: 5,6 g/l - RS: 1,4 g/l .%, serveres bedst ved 10-13’ C, holdbar 3 år.



13 - “Carnol” Pinot Blanc / Weisburgunder DOC - Cru vinmark  (Rottensteiner)

Som nr. 10, men fra Toni Rottenstein’s fødeejendom, en højere beliggende ejendom, med en super beliggenhed for Pinot Blanc, som giver vinen endnu mere struktur, aroma, kraft og smag.

Velegnet til forret, fisk, og lyst kød, en dejlig ukompliceret og velsmagende mad ledsager.

Alkohol 14 % - S: 5,9 g/l - RS: 2,2 g/l ., serveres bedst ved 10-12’ C, holdbar 3 - 5 år.



15 - Sauvignon DOC  (Rottensteiner)

Når solen står højt på himlen, og i skal have hvide asparges kogt i let citronvand, og med tilhørende hollandaise sauce, så åbner i denne dertil, perfekt. En fyldig aromatisk vin med meget smag og kraft, en frisk aroma med paprika og brændeælder noter. Produceres i Eppan, et område der er velegnet til Sauvignon.

Velegnet som aperitif, til forretter og mange fiskeretter, og så hvide asparges.

Alkohol 14,4 % - S: 6,5 g/l - RS: 4,2 g/l ., serveres bedst ved 11-13’ C, holdbar 3 år.



92 - Gewürztraminer DOC (Rottensteiner)

En Gewürztraminer fra bakkerne omkring Bolzano, ikke så kraftig og markant som nr. 16, denne er mere tilgængelig uden at have mistet den typiske Traminer aroma. En kraftfuld, krydret og meget aromatisk vin med duft og smag af krydrede nelliker, roser, og frugten Litchi.

Velegnet som aperitif, til krydrede forretter, grillet fisk, skaldyr, curry retter.

Alkohol 14,8 % - S: 4,8 g/l - RS: 4,3 g/l . bedst ved 12-15’ C, holdbar 4-6 år, jeg synes den er bedst ung.



16 - “Cancenai” - Gewürztraminer DOC - Cru vinmark  (Rottensteiner)

En Gewürtztraminer fra en af de allerbedste vinmarker i Tramin, byen hvor druen Gewürztraminer kommer fra. Denne vin var i finalen om topvurdering i Gambero Rosso, og opnåede 2 røde glas, hvad de med rette er meget stolte af. En fremragende vin med kraft, struktur og let sødlig aroma uden lige, med en herlig duft.

En af de få vine der matcher det orientalske køkken, gåseleverpostej, også rigtig fin som aperitif.

Alkohol 15,2 % - S: 5,4 g/l - RS: 4,3 g/l ., serveres bedst ved 12-15’ C, holdbar 5-7 år.

2 - Hvidvin - Der Junge Wilde - Qualitätswein (Stühler)

Halvtør cuvee’ vin, med en herlig frisk, og frugtagtig smag af bla. citrusaroma. Skal nydes ung og godt kold, og er fremragende til en varm sommerdag.

Alkohol 11,5 % - S: 6,5 g/l - RS: 11,8 g/l . Skal nydes ung og godt kold 8-10’C



104 - Hvidvin - Rivaner - Qualitätswein  (Stühler)

Halvtør frisk og frugtagtig hvidvin med en let krydret muskat duft. En animerende vin, dejlig rigtig kølig en varm sommerdag.

Alkohol 11,5 % - S: 6,3 g/l - RS: 7,8 g/l . - Skal nydes ung og godt kold 8-10’C

3 - Silvaner - Qualitätswein - i 1 liter flaske. (Stühler)

En tør vin, med en mineralsk og frugtagtig smag, meget syrefattig. En hverdagsvin, der bedst nydes til mad, en fremragende bordvin. Lad jer ikke snyde af flaskens udseende, det er en fantastisk god vin til prisen.

Alkohol 12 % - S: 6,5 g/l - RS: 3,3 g/l .- serveres bedst ved 8-10’ C



107 - Bacchus - Halvtør - Qualitätswein - i 1 liter flaske. (Stühler)

En halvtør vin, med en mineralsk, aromatisk og let krydret smag. En hverdagsvin, med en let sødme, en meget populær hverdagsvin i Franken.

Alkohol 12 % - S: 6,5 g/l - RS: 13,7 g/l .- serveres bedst ved 8-10’ C



72 - Kerner - Spätlese  (Stühler)

Frisk vin med frugtaromaer, og en harmonisk sødme, med smag og duft af pærer, appelsinmarmelade, solbær, abrikos, is og slik, og en svag undertone af muskatnød. En rigtig dejlig vin for dem der ikke er til de tørre vine, en dejlig aperitif vin.

Alkohol 13,5 % - S: 5,2 g/l - RS: 19,1 g/l ., serveres bedst ved 7- 8' C



4 - Müller Thurgau - Kabinett  (Stühler)

En tør og harmonisk vin med fin balance, en let sødme som en Riesling og med en let krydret eftersmag. En rigtig herlig vin, der bliver mere og mere populær. Vinen er blandt de 20 bedste Müller Thurgau vine i Tyskland.

Velegnet som aperitif, forret med fisk, wienerschnitzel med tyttebær.

Alkohol 12 % - S: 5,8 g/l - RS: 4,5 g/l ., serveres bedst ved 8-10’ C



6 - Silvaner - Spätlese i Bocksbeutel (Stühler)

Huset’s top vin, en tør og utrolig elegant og fin Silvaner, med en vidunderlig aroma efter frugt, som modne pærer og quitter. Det er en vin fra de bedste vinstokke, med den bedste beliggenhed. En vin der fremover vil blive mere og mere synlig på Gourmet restauranter.

Velegnet til fyldige svinekødsretter og fisk.

Alkohol 12,5 % - S: 6,1 g/l - RS: 4,0 g/l ., serveres bedst ved 8-10’ C

27 - Custoza DOC (Valetti)

En frisk hverdags hvidvin som kommer fra området sydøst for Gardasøen. En vin med en frisk, blomsteragtig, og frugtig duft og smag, med en rigtig behagelig friskhed, en fin og dejlig vin til det daglige.

Velegnet til forretter varme som kolde, supper og retter med fisk.

Alkohol 12 %, serveres bedst ved 10-12’ C, holdbar 1-2 år.



48 - Lugana DOC  (Valetti)

Lugana området er syd for Gardasøen, hvor de bla. producerer denne friske vin med en intens bouquet, en fyldig frugtagtig duft af abrikos, fersken, og akacie blomster.

Velegnet til pasta med skalddyr, lyst kød og fisk.

Alkohol 12,5 %, serveres bedst ved 8-10’ C, holdbar 1-2 år