Rødvine

Rødvin 

Nedenfor har du et overblik over samtlige vores rødvine.

OBS! Vinene er ikke i nr. orden, de er sorteret efter hvilke områder som de kommer fra.   



63 + 64 - Simplicissimus - Sangiovese IGT (Buonasera)

En bordvin af 100 % Sangiovese fra unge druer. Vinen er enkelt lavet i ståltanke, og også enkel at drikke. Det er en frugtig vin uden at være den helt store smagsintense oplevelse. Fåes kun i bag-in-box, i 3 og 5 liter.

Den er velegnet til pasta, pizza, lette kødretter og retter krydret med rosmarin.

Alkohol 13 %, bedst ved 18-20’C, holdbar et halvt år fra modtagelse.



58 - Chianti Classico DOCG (Buonasera)

En rigtig fin Chianti Classico, en vin hvor pris/kvalitet forholdet er helt i top. Den har en fin, frugtagtig smag, med en duft af hindbær og blåbær. Den er lidt skarp i taninerne, så lad den få lidt luft. Hvis den får lov til at stå 1-3 år vil den blive en smule mere rund.

God til pasta med let krydret kødsovs, og middagsretter og retter med rosmarin o.lign.

Alkohol 13 %, serveres bedst ved 19-21’ C, holdbar 10 år.



59 - Chianti Classico Riserva DOCG (Buonasera)

En rigtig god Riserva. Kraftig, fyldig, tør og harmonisk vin, med duft af brombær, kaffe, og ristede mandler. Lagret i Barriqe, i 15 HL eg, på flaske, i alt 20 mdr. før frigivelse. Den kan drikkes nu, bliver mere rund efter et par år. Det er en god Riserva til prisen.

God til rødt kød, og retter med Toscanske krydderier.

Alkohol 13,5 %, serveres bedst ved 19-20’ C, holdbar 10-12 år



60 - Intesa IGT (Buonasera)

En 100 % Sangiovese vin, lagret 24 mdr. og ikke i barriqe. Det er en IGT vin, lavet næsten som Riserva’en (nr. 59), uden at skulle overholde alle de krav, og afgifter der er i forbindelse med en Chianti Classico Riserva. Dvs. producenten har mere “frihed” til at lave en mere personlig vin, et godt alternativ til nr. 59.

Alkohol 13,5%, serveres bedst ved 19-2o’ C, holdbar 10-12 år.



61 – Madalena IGT - Super Tuscan. (Buonasera)

En Merlot vin, der udelukkende laves de år hvor de bedste Merlot druer gør det allerbedst. Navnet er efter datteren som er en ung lovende Italiensk opera sangerinde. En fyldig rund vin med duft af blåbær, ribs, kakao, lakrids, vanilie, tobak, ristede mandler, og med en lang og vedholdende smag.

Velegnet til oksekød, gril, vildt, og lagret ost.

Alkohol 13,5 %, serveres bedst ved 19-20’ C, 10-15 år.



 62 - Casa Eri IGT - Super Tuscan. (Buonasera)

Sangiovese og Merlot; en vin der udelukkende laves de år hvor de bedste Sangiovese og Merlot druer gør det allerbedst. En tør vin med en lang og vedholdende smag, og duft af vanilje, ristede mandler, en herlig vin.

Fantastisk til en 5 cm tyk T-bone steak på grillen, og til alt andet rødt kød, vildt, og kraftige oste.

Alkohol 13,5 %, serveres bedst ved 19-20’ C, holdbar 10-15 år.

77 og 109 - Rosso Maniero IGT (Casaloste)

En bordvin fra Casaloste. En fyldig og afbalanceret vin med en herlig og frugtig duft, og en vedholdende smag. Her er man overbevist om, at man sidder med en vin med navn og klang. Fås også i magnum, som er endnu mere fyldig og smagfuld.

Velegnet til pasta med kødsovs, grillet gris (Porchetta) vildsvin, gril.

Alkohol 13,5 %, serveres bedst ved 17-18’ C, holdbar 10-15 år.


78 - Chianti Classico DOCG - (Casaloste)

En normal Chianti Classico, fra det område hvor de bedste af slagsen laves.En vin med den typiske Sangiovese duft samt en duft af vilde bær.

Velegnet til grillet rødt kød, svinekød, pasta med kødsovs.

Alkohol 13,5 %, serveres bedst ved 17-18’ C, holdbar 10-15 år.



65 - Chianti Classico Riserva - (Casaloste)

En herlig Sangiovese med en intensiv rød farve og en let frugtig duft. Den har en herlig vedholdende smag. Kan drikkes nu, men vil forandre sig over de kommende år, med nye nuancer fra år til år. En meget komplet og færdig vin, som viser det store potentiale en Chianti Classico kan opnå når den er allerbedst.

Velegnet til det bedste stykke rødt kød, eller grillet T-bone, og fantastisk til Italiensk flæskesteg fx. Arista alla Fiorentina.

Alkohol 13,5 %, serveres bedst ved 17-18’ C, holdbar 10-15 år.



66 - Don VincEnzo - Chianti Classico Riserva - Cru vinmark  (Casaloste) 

En enkeltmarksvin (single vineyard) med de bedste Sangiovese druer. En vin med stor personlighed, en dyb rubinrød farve, en skøn og vedholdende smag, og med en duft af balsamico, kakao, tobak, ristet kaffe. Det er en meget færdig og kompleks vin.

Den er fremragende til oksekød, vildt, og kraftige oste.

Alkohol 13,5 %, serveres bedst ved 17-18’ C, holdbar 10-15 år.



67 - INVERSUS IGT - Super Tuscan  (Casaloste)

En Super Tuscan vin af de bedste, lavet på Merlot og Sangiovese druer. Vinens navn er inspireret af et bestemt genetisk syndrom, hvor alle de store indre organer er placeret  spejlvendt i kroppen. Federico d'Orsi, deres anden søn har denne ejendommelighed, og denne vin er dedikeret til ham - det er derfor, det er hans fingeraftryk i midten af etiketten. Inversus er navnet på en vin, der markerer en vending, en ny fortolkning fra dette fantastiske område, og den er i stand til at udtrykke ikke blot storhed fra den vigtigste indfødte druesort Sangiovese, men bestemt også fra Merlot. INVERSUS viser en fantastisk fortolkning af sit potentiale og af landet Panzano in Chianti.

Alkohol 13,5 %, serveres bedst ved 18-20’ C, holdbar 10-15 år.

112 - Lambrusco Grasparossa di Casalveto DOC - Emilia Romagna (Chiarli)

En let mousserende og sød vin. En rødvin med en dyb rød farve, og en frugtagtig duft og smag. Lambruscoen er en rigtig herlig sommervin, frisk, livlig og med lav alkoholstyrke.

Velegnet til at nyde køligt på terassen en varm sommerdag, som aperitif og til typiske retter fra Emilia Romagna, så som fx. Sombreri - Lasagna, kød og Besciamella - Cannelloni - Risotto med Safran, Parmesan ost, og Balsamico fra Modena - Pasta med pesto Genovese, friske små tomater og rejer.

Alkohol 8%, serveres bedst ved 10-12’C, skal nydes ung, frisk, og dejlig

89 – Barbera D’Alba DOC  (Deltetto)

En ganske almindelig, ligetil, og dejlig Barbera, som har lagret i gamle betontanke, hvilket er med til at bevare druens friskhed og karakter, uden at druen får egesmag. Intens rød farve med lilla nuancer. Dejlig frisk og behagelig vin, med duft af røde frugter.

Velegnet til tomat retter, til forretter og hovedretter baseret på kød.

Alkohol 13 %, serveres bedst ved 17’ C, holdbar 4-5 år.


90 – Barbera D’Alba DOC - “Rocca delle Marasche”  - Cru  (Deltetto)

Noget af det bedste en Barbera kan frembringe. Den har lagret 2 år på eg og et år på flaske. Herlig smag, stor struktur og elegance med duft af vanilje og marmelade.

Velegnet til bare at nyde, og til en hovedret.

Alkohol 14 %, serveres bedst ved 17’ C, holdbar 10-12 år.


91 – Roero RISERVA DOCG -“Braja”   (Deltetto)

Et alternativ til Barolo, både kvalitets og prismæssigt. Nebbiolo vinene fra Roero er et godt tip, jordbunden her er en smule anderledes, hvilket giver “Barolo” vine, der er en smule lettere tilgængelige men med rigtig stor klasse. Åbn den og lad den få luft, og du vil dufte røde bær, violer, mokka, kryderier, og vanilje. Den har en vedholdende smag af Nebbiolo frugt med elegante og bløde tanniner. 

Velegnet til rødt kød, kraftige gryderetter, svampe, og mad med stor smagsbuket.

Alkohol 14 %, serveres bedst ved 18’ C, holdbar 12-15 år.

103 – Fantini Farnese - Abruzzo (Farnese Vini)

Af denne vin produceres der 4.8 mill. flasker årligt, druerne blandes af druer fra et stort område. Denne vin adskiller sig ikke fra de vine, der sælges i div. supermarkeder og I vil også kunne finde den i div. brugsforeninger, hvor den, når den er på tilbud, koster ca. det dobbelte af, hvad vi sælger den til i Tyskland.

Druen Montepulciano er en af de mest populære og mest solgte Italienske druer i Danmark. Denne har fået rigtig god kritik i Ekstrabladet og i Vinavisen fik den 5 ud af 5 stjerner. En vin især for den yngre målgruppe. Vinen har en rubin til granatrød farve. God aroma af vilde bær med en frugtagtig bouquet, en fyldig smag med fin tannin.

Den er velegnet til svinekød. Vi sælger den kun i 1,5 flasker, da den her har en lidt bedre smag.

95 Chianti DOCG - Montellori i 1 liter flaske. (Fattoria Montellori)

En Chianti af ren Sangiovese. En rund blød Chianti med bløde tanniner, og en duft af mørke bær og en let smag af brombær.

Velegnet til pasta og lette gryderetter.

Alkohol 14 %, serveres bedst ved 16-17’ C, holdbar 2 år.


97 - Mora Toscana IGT  (Fattoria Montellori)

En Toscaner af Sangiovese, Cabernet Sauvignon og Merlot druen. Den har lagt 12 måneder på egefade, som giver den en rund og kraftig smag, af vanilje, skovhonning, og kirsebær. I forhold til prisen har den meget kraft og aroma.

Velegnet til Gratin, kraftig omelet, rødt kød og vildt.

Alkohol 13,5 %, serveres bedst ved 18-20’ C, holdbar 6 til 7 år.

7 - St. Magdalena Classico DOC (Fliederhof)

En meget let og tanninfattig rødvin, med en rubinrød farve, en lidt frugtagtig smag, med aroma efter bittermandel. En let drikkelig vin, som ikke giver fornemmelsen af, at man her nyder en vin med over 13% alkohol. En af mine absolut yndlingsvine, jeg er total begejstret for denne vin.

Velegenet til næsten al mad, også frokost med fx. røget skinke, dog ikke de helt tunge og meget kraftige retter. Skal nydes lidt køligere end en traditionel tung rødvin.

Alkohol 13,5 % - S: 4,3 g/l - RS: 2,1 g/l, serveres bedst ved 16-17’ C, holdbar 3-4 år.


8 - Südtiroler Lagrain DOC  (Fliederhof)

Mørkerød og fyldig rødvin, med en duft af tobak, læder, svampe, og skovfrugter. En vin med en lidt anderledes smag end de vine der normalt sælges herhjemme. En rigtig herlig vin.

En vin til kød og vildtretter, rigtig velegnet til klovbærende vildt.

Alkohol 14 %, serveres bedst ved 18-20’ C, holdbar 5-8 år


9 - Südtiroler Lagrain RESERVA DOC  (Fliederhof)

En vin som nr. 8, men fra de ældste vinstokke, vinen har lagret et par år. En rigtig herlig og fyldig vin med en fantastisk duft og smag af svampe, skovfrugter, og en anelse chokolade, en rigtig nydelse til mad.

Velegnet til rødt kød, pikant ost, og fantastisk til fx. rådyrryg.

Alkohol 14 %, serveres bedst ved 18-20’ C, holdbar 6-10 år

29- Dolcetto DOC (Livia Fontana)

En bordvin af druen Dolcetto, en efter Barolo områdets forhold let vin. En dejlig ung, frisk, og behagelig vin med duft af mandler og kirsebær. Nebbioloens kraft.

Velegnet til kraftige forretter, svinekød og lyst kød, og lettere oste.

Alkohol 12 %, serveres bedst ved 16-17’ C, holdbar 4-6 år.


 

81- Barbera D’Alba Superiore DOC  (Livia Fontana)

En ikke helt almindelig Barbera, en super skøn en af slagsen. Den har lagret 3 år inden salg, og vil udvikle sig yderligere de næste 3 år. Kraftig og varm i munden, med en dejlig vedholdende smag, og duft af vilde bær, og solbær.

Velegnet til Pizza / Pasta, tomat, kød, og retter fra bedstemor’s køkken.

Alkohol 13 %, serveres bedst ved 17’ C, holdbar 6-8 år.



82 - Langhe Nebbiolo DOC - “baby Barolo”  (Livia Fontana)

Dette er ikke en alm. Langhe Nebbiolo, Livia kalder den hendes “baby Barolo”. En vin lavet af de yngre, ikke så tanninrige Nebbiolo druer, hvilket giver en kraftfuld og saftig vin med blide tanniner, og en duft af lakrids, røde bær, violer, super kvalitet til prisen.

Velegnet til risotto, pasta, kødretter, og mellemlagret ost.

Alkohol 14 %, serveres bedst ved 17-18’ C, holdbar 5-6 år.



83- Insieme DOC  (Livia Fontana)

En vin af druerne Barbera og Nebbiolo, en rund og behagelig vin med Barberaens frugt, og Nebbioloens kraft. Duft af vanilje, brombær og ristede nødder. En herlig og lettere vin end Barolo.

Velegnet til mørkt kød, steg, grillet kød, og vildtretter.

Alkohol 14 %, serveres bedst ved 17-18’ C, holdbar 6-8 år.



84 - Barolo DOCG  (Livia Fontana)

En fremragende Barolo fra vinmarkerne ved siden af Cru marken Villero. Åbn vinen og giv den tålmodigt luft, lad den cirkulere i glasset og i oplever en vidunderlig tiltagende duft af lakrids, peber, violer og roser. En kraftig vin der vil udvikle sig i løbet af årene.

Velegnet til rødt kød, gryderetter, svampe, vildt og mørk bitter chokolade.

Alkohol 14,5 %, serveres bedst ved 17-18’ C, holdbar 12-15 år.



85 - Barolo Villero DOCG - den kendte Cru vinmark Villero  (Livia Fontana)

En Barolo af rigtig høj klasse, med hele potentialet af smagsnuancer og duft af Piemonte. En smag med lang og vedholdende intensivitet med bløde tanniner og duft af bla. lakrids og solbær. Vil udvikle sig i løbet af årene, hvis man ellers kan lade den ligge.

Velegnet til rødt kød, gryderetter, vildt, svampe, og lagret ost.

Alkohol 14,5 %, serveres bedst ved 17-18’ C, holdbar 15-20 år.

17 - Kalterersee Auslese DOC (Rottensteiner)

En fin Vernatsch vin, en meget kendt vin i de tysksprogede områder af Europa. Til denne vin anvendes områdets bedste druer, en let, frisk, frugtagtig vin der skal nydes ung og let kølig. Ikke den store duft, og en let bitter smag. En vin så godt som helt fri for tannin / garvesyre.

Velegnet til forretter, kylling, lyst kød, og en frokost med røget skinke og ost.

Alkohol 12 % - S: 4,4 g/l - RS: 1,7 g/l ., serveres bedst ved 16-18’ C, holdbar 2-3 år



18 - “Kristplonerhof” Edelvernatsch DOC - Cru vinmark  (Rottensteiner)

Er en rigtig god Vernatsch vin. Let, lys, og frugtagtig, med noter af violer, kirsebær og bitre mandler. En meget alsidig vin, som kan kombineres med alle former for forretter og hovedretter frem til rødt oksekød.

Velegnet sammen med ost og røget tørret skinke, og lign.

Alkohol 12,9 % - S: 4,3 g/l - RS: 1,7 g/l ., serveres bedst ved 16-18’ C, holdbar 2-3 år.



19 - “Premstallerhof” St.Magdalener DOC . Cru vinmark  (Rottensteiner)

En økologisk let vin med en mørkerød farve, og en fin og delikat aroma af lette violer og kirsebær, en blød smag med lidt garvesyre. En meget alsidig vin.

Velegnet til for- og hovedretter, ok til vildt, dog ikke rødt oksekød.

Alkohol 13,1 % - S: 4,5 g/l - RS: 2,0 g/l ., serveres bedst ved 16-18’ C, holdbar 3-5 år.



71- Prem Select - Helt speciel vin fra Premstallerhof  (Rottensteiner)

En økologisk let vin med en mørkerød farve, og en fin og delikat aroma af lette violer og kirsebær, en blød smag med lidt garvesyre - en vin der ikke kun inspirerer Vernatsch elskere, en rigtig skøn vin. En meget alsidig vin.

Velegenet til for- og hovedretter, ok til vildt, dog ikke rødt oksekød .

Alkohol 13,1 % - S: 4,5 g/l - RS: 2,0 g/l ., serveres bedst ved 16-18’ C, holdbar 3-5 år.



20 - Cabernet Riserva DOC (Rottensteiner)

En Cabernet af de to Carbernet druer Sauvignon og Franc. En rigtig flot fyldig og vellavet rødvin med intens aroma af bla. røde ribs, og med en lang flot og vedholdende smag med bløde og behagelige tanniner.

Velegnet til de lidt tungere retter, stegt og grillet kød, dejlig til vildt og ost.

Alkohol 13,2 % - S: 5,2 g/l - RS: 2,2 g/l, serveres bedst ved 19-20’ C, holdbar 5-7 år.



100 - Lagrain DOC  (Rottensteiner)

En af de ældste druesorter i Alto Adige er Lagrein. Vinen er fløjlsblød og let syrlig med en mørk rubinrød farve, med antydninger af violer, chokolade og lakrids på ganen.

Velegnet til oksekød og vildtretter, især til klovbærende vildt.

Alkohol 12,9 % - S: 5,1 g/l - RS: 2,0 g/l, serveres bedst ved 19-20’ C, holdbar 5-7 år.



21 - Pinot Noir/Blauburgunder DOC  (Rottensteiner)

Pinot Noir / Blauburgunder har 160 års erfaring i Alto Adige. En mild, fin, elegant, fyldig og frugtagtig vin, med meget milde tanniner, og med en herlig kirsebær aroma, en rigtig herlig Pinot Noir.

Velegnet til svinekød, mildt oksekød, kalv, fremragende til fasaner, og mellemlagret ost.

Alkohol 13,2 % - S: 4,8 g/l - RS: 2,6 g/l, serveres bedst ved 19-20’ C, holdbar 4-6 år.



22 - Pinot Noir/Blauburgunder RISERVA DOC - SELECT  (Rottensteiner)

Den danske vin ekspert Tim Vollerslev skriver at de bedste Pinot Noir kommer fra de nordligere egne, og området Alto Adige er kendt for at lave de bedste af slagsen i Italien. En mild, meget fin og elegant vin med milde tanniner, en vidunderlig smag og en herlig aroma af bla. vanilje.

Velegnet til kalvekød, rødt kød, gråand, pikant ost.

Alkohol 13,5 % - S: 5,0 g/l - RS: 2,3 g/l, serveres bedst ved 19-20’ C, holdbar 5-9 år.



93 - Cabernet RISERVA DOC - SELECT  (Rottensteiner)

En vin fra 35 år gamle vinstokke, af de to Carbernet druer Sauvignon og Franc, en vinoplevelse ikke kun for Cabernet fans. Denne Cabernet er mere komplet som mange ditto fra de oversøiske lande, og med mere karakter, bid og elegance. En mørkerød flot fyldig vin, med fin aroma af solbær, vilde vindruer, og en let duft af vanilje.

Velegnet til let krydret mad, stegt og grillet oksekød, og er fremragende til vildt og ost.

Alkohol 13,5 % - S: 4,9 g/l - RS: 4,1 g/l, serveres bedst ved 19-20’ C, holdbar 5-9 år.



110 - Lagrain Grieser RISERVA DOC - SELECT  (Rottensteiner)

En vin fra 30 år gamle vinstokke fra deres vinmarker i Gries ved Bolzano. Et af de allerbedste områder for Lagrain, og denne vin hører til blandt de allerbedste af slagsen. En dyb mørkerød vin, med herlig aroma af violer, chokolade, lakrids, vilde bær, og efter et par år også af tobak. Med en let bitter smag, og bløde og behagelige tanniner.

Velegnet til let krydret kød, og er fremragende til vildt og ost, specielt klovbærende vildt.

Alkohol 13,5 % - S: 5,0 g/l - RS: 2,3 g/l, serveres bedst ved 19-20’ C, holdbar 5-9 år.

73 - Noah - Qualitätswein (Stühler)

En halvtør (lidt sød) vin, en Cuvee af de tyske druer Dornfeld, Acolon, og Regent. En rund og let fyldig vin med en duft af bær og vanilje. En blød og let drikkelig vin uden ret meget bid og tannin.

Velegnet til lyst kød, og lettere retter. Ikke en vin for desiderede rødvins nydere.

Alkohol 12,5 % - S: 4,9 g/l - RS: 11,5 g/l ., serveres let kølig ved 14-16’ C.



74 - Acolon - Spätlese  (Stühler)

En vin med en frisk og fin frugtagtig smag, med en intens rød farve. En vin med en god struktur og længde, uden ret meget tannin. Krydret duft af mørke skovbær og kirsebær. Ikke en vin til de helt tunge oksekødsretter.

Alkohol 13 % - S: 4,6 g/l - RS: 2,5 g/l ., serveres let kølig ved 14-16 ’ C

115 - Rosso dei Vanai IGT (Toffoli)

En rigtig herlig rund og blød rødvin, med meget afdæmpede tanniner, til trods for at der er Cabernet og Merlot i denne vin. En behagelig vin at nyde, som de fleste vil synes godt om.

Velegnet til lyst og rødt kød, pasta med kødsovs, og som husets vin.

Alkohol 12 %, serveres bedst ved 15-17’ C, holdbar 3-5 år.

49 - Bardolino Classico DOC (Valetti)

En rigtig klassisk Bardolino vin fra hjertet af området, der hvor de bedste Bardolinoer kommer fra. En frisk, herlig og letdrikkelig vin med duft af små bær. En meget velsmagende og fyldig Bardolino

Velegnet til tomatretter, pasta, lyst kød, milde oste, og en sommerdag på terrassen.

Alkohol 12,5 %, serveres bedst ved 16-18’ C, holdbar 1-2 år.



50 - Bardolino Superiore Classico DOCG  (Valetti)

Bardolinoen’s frugt og lethed, men med meget mere kraft, fylde og smag, uden at være en tung vin. Rigtig god vin, der virkelig der matcher de fleste retter, en fremragende vin med frugt og fylde

Velegnet til gril, kød, vildt og modne oste.

Alkohol 13,5 %, serveres bedst ved 18-19’ C, holdbar 3 år.



51 - Valpolicella DOC (Valetti) 

En vin fra Valpolicella området i bakkerne lidt nord vest for Verona. En let, fyldig og rund vin, med en duft af brombær og kirsebær. Valpolicella vinene er nogle af de mest populære vine herhjemme, grundstammen i disse vine er som i Bardolinoen, dog med lidt mere fylde.

Velegnet til pasta med kød, og lettere aftens retter.

Alkohol 12,5 %, serveres bedst ved 16-18’ C, holdbar 1-2 år.


 

52 - Valpolicella Ripasso Superiore DOC  (Valetti)

Elegant og fyldig med Valpolicella’ens lethed, tilsat Amaronens sødme og kraft. En Ripasso er en Valpolicella vin, der beriges med drueskallerne fra Amarone produktionen, hvilket øger både kraften, fylden og alkoholen i vinen. Åben den ca. 1 time før nydelse.

Velegnet til bla. lyst og rødt kød, stege, vildt og modne oste, og takler mesterligt retter hvor der er variende tilbehør og sødme i tilbehøret.

Alkohol 13,5 %, serveres bedst ved 18’ C, holdbar 4-5 år.

 

23 - Valpolicella Ripasso Superiore DOC - Magnum 1,5 ltr.  (Valetti)

Som nr. 52 men har lagret en smule længere, og magnum flasker er ofte en meget god måde at lagre vinen. Vinen er i en flot trækasse og er meget velegnet som gave.



53 - Lotario - Merlot-Carbernet Sauvignon IGT  (Valetti)

En cuvee af de to klassiske druer merlot og cabernet, har lagt 6 måneder på ege fade. En vin med en rund, harmonisk og fyldig smag, med en fin bouquet og en behagelig duft.

Velegnet til oksekød, grillretter, og krydrede oste.

Alkohol 13 %, serveres bedst ved 18-19’ C, holdbar 3-5 år.



55 - Amarone della Valpolicella DOCG  (Valetti)

En kraftfuld vin, med en silkeblød sødme. En meget struktureret vin med stor elegance og fin og vedvarende bouquet af kirsebær og søde krydderier. Mange Amaroner der sælges er rene kraftbomber, denne er silkeblød i forhold til, prøv den, det er en Amarone når den er bedst.

Velegnet til aperitif, samt kraftfulde retter, der også kan tåle sødme, fx en julemiddag.

Alkohol 15 %, serveres bedst ved 18-19’ C, holdbar 5-10 år

41 - Cabernet Sauvignon IGT (Vigne Matte)

En Cabernet Sauvignon med en dejlig rund og harmonisk smag.

Velegnet til oksekød.

Alkohol 12,5 %, serveres bedst ved 18’ C, holdbar 4 år.



42 - Cabernet Franc IGT (Vigne Matte) 

En typisk Italiensk Cabernet Franc, tør og let bitter, med let søde og bløde tanniner.

Alkohol 12,5 %, serveres bedst ved 18’ C, holdbar 4 år.



44 - Rugai DOC  (Vigne Matte)

En cuvee’. Vinen har lagt 18 måneder på Fransk Eg, og 6 måneder på flaske. Alderen har gjort vinen blød og rund, med en let duft af bær og orientalske krydderier. Prøv den, en rigtig fornem vin, som er ejerens rødvinsstolthed.

Velegnet som ledsager til de fleste hovedretter, og en rigtig fin ledsager til oksesteg.

Alkohol 13 %, serveres bedst ved 18-2o’ C.