Valdobbiadene Rolle

Vigne Matte 


Valdobbiadene

Vigne Matte producerer nogle Mousserende vine så gode, at du kan miste din forstand. I Prosecco Superiore DOCG vin regionen er der en malerisk lille landsby, hvor tiden synes at stå stille, et sandt paradis, så smukt at man tror det er løgn. Dette lille sted kaldes Rolle "lille villa på bakkerne mellem bjergene", som det blev beskrevet i de gamle bøger. Vi kom gående ned fra alperne og ned i dette smukke landskab, og blev mere end betaget, og om aftenen på det lille sted hvor vi overnattede, smagte vi de herlige Prosecco’er. Der er her speciel god kvalitet af jord og kalkholdige klipper, området er beskyttet mod nordenvind fra de nærliggende toppe i Dolomitterne. Det rette mikroklima med gode temperaturudsving, den solrige placering af vinmarker, moderne og omhyggelige vinbønder gør, at der her i området laves en Prosecco der er helt i top, og Vigne Matte er bestemt en af dem. 




Rosé


36 - Riserva 007 - Spumante Rosé

En rose’ af Pinot Noir druer, med en lys hummer farve. Smagen er tør med let krydrede og søde toner, og en duft af Jasmin, citrus, nektarin, melon, og skovsyre.

Velegnet til velkomstdrink, sommerfrokost / middag.

Alkohol 11,5 %, serveres bedst ved 6-8’ C, holdbar 2 år.



     Conegliano-Valdobbiadene  Prosecco Superiore DOCG

 

37 - Millisimatte Prosecco Superiore DOCG

Det bedste fra Grand Cru markerne i Rolle. Smagen er Extra Dry (halv tør) med afbalanceret frugt og en herlig duft af æble, pærer, fersken og engblomster. En vin til festlige lejligheder, med lette og skønne bobler.

Alkohol 11 %, serveres bedst ved 6-8’ C, holdbar 2 år.



38 - Prosecco Superiore DOCG - Brut (tør)

En cuvee af druen prosecco og chardonnay. Fine og vedholdende bobler, med en fin smag efter æbler og pærer, og en blomsteragtig duft.

Velegnet som aperitif, rigtig fin til mad, forretter, og fx . fisk og skalddyr, skinke, pasta og pizza.

Alkohol 11 %, serveres bedst ved 6-8’ C, holdbar 2 år.


 

39 - Prosecco Superiore DOCG - Extra Dry (halvtør)

En cuvee af druen prosecco, verdiso, og perera. Næsten som 38, dog en smule mere sød.



40 - Prosecco Superiore DOCG - Dry (sød)

Cuvee af prosecco, perera, og bianchetta. Som 38, dog sødligere, som kommer af bianchetta druen, ikke af ekstra tilsat sukker.

Alkohol 11 %, serveres bedst ved 6’ C, holdbar 2 år.




                                                                                              Prosecco Doc

 

76 - Prosecco DOC Millesimato Rollmatt - Extra Dry (halvtør)

En billigere udgave af nr. 37, ikke så markant og blød smag, men en herlig sommervin med skønne bobler, som også går fint sammen med en sommermiddag.

Alkohol 11 %, serveres bedst ved 6’ C, holdbar 2 år.



108 - Prosecco DOC Exclusive Millesimato Rollmat - Brut (tør) 

Som nr. 77, men med mindre sødme, og en smule mere nuanceret smag, god til mad.

Alkohol 11 %, serveres bedst ved 6’ C, holdbar 2 år.




Rødvin 

41 - Cabernet Sauvignon IGT

En Cabernet Sauvignon med en dejlig rund og harmonisk smag.

Velegnet til oksekød.

Alkohol 12,5 %, serveres bedst ved 18’ C, holdbar 4 år.



42 - Cabernet Franc IGT 

En typisk Italiensk Cabernet Franc, tør og let bitter, med let søde og bløde tanniner.

Alkohol 12,5 %, serveres bedst ved 18’ C, holdbar 4 år.



44 - Rugai DOC

En cuvee’. Vinen har lagt 18 måneder på Fransk Eg, og 6 måneder på flaske. Alderen har gjort vinen blød og rund, med en let duft af bær og orientalske krydderier. Prøv den, en rigtig fornem vin, som er ejerens rødvinsstolthed.

Velegnet som ledsager til de fleste hovedretter, og en rigtig fin ledsager til oksesteg.

Alkohol 13 %, serveres bedst ved 18-2o’ C.